Att flytta från Jönköping till Stockholm med all förändring det innebär

 Sen ett par månader tillbaks flyttade vi till Stockholm

Det har varit en omtumlande tid senaste halvåret! Jag och familjen har bytt sköna Jönköping till spännande Stockholm med allt vad det innebär. Man har inte riktigt hunnit andas förrän nu sista månaden, det har liksom hela tiden varit något att fixa. 

Anledningen till att vi flyttat? Jag och min fru har båda känt att det skulle kunna va bra med ett miljöombyte, framförallt karriärmässigt, och inte för att vi tänkte så långt som att byta stad… men när chansen uppenbarade sig så valde vi ändå att ta den.

En anledningen till att det gick att göra den typen av förändring just nu var att mina båda döttrar är på väg att börja i en ny klass, där dom ändå kommer behöva träffa nya vänner. Hade det inte varit så hade vi nog fått tänka om. 

Men nu gick det iaf att genomföra flytten och både jag och min fru har fått jobb i vad vi tycker är spännande, nytänkande bolag. Bolag som vi tror kommer göra stora resor framöver och där vi känner att vi verkligen kan bidra. 

Så nu är vi Solnabor sen ett par månader tillbaks! Flickorna har kommit in bra i skolan och vi har börjat etablera en umgängeskrets med gamla vänner vi känner sen länge tillbaks (både från Sundsvall och Jönköping). 

Men J*dra va mycket det varit att tänka på! 

Den fysiska bostadsbiten fick vi bra hjälp av från det bolag jag börjat jobba för, så det löste sig fint, men där är ju fortfarande massvis med administration att ta hand om runtom boendet, både vad gäller huset som skulle säljas i Jönköping men också vad gäller inflytten i lägenheten i Solna. 

För att inte nämna all ner- och uppackning och slängandet av grejer hit och dit! Jag vet inte hur ni själva tänker, men vi orkade inte riktigt ta itu med det heller, så i den sista avgörande delen tog vi hjälp av en flyttfirma. Kanske lite onödigt? Jag vet inte, men det avlastade iaf oss i allt annat vi skulle ta itu med. Vi följde rekommendationerna från konsumentverket vid flytt och började höra av oss till firmor både i Jönköping och Stockholm. Tillslut föll valet på en flyttfirma i Stockholm, som vi blev upplysta om via en rekommendation från min frus jobb. Nu gjorde vi en del jobb på förhand för att få ner priset, men allting gick smidigt och bra, så vi känner att det var ett bra val. 

Efter flytten har det tagit sin tid att komma in storstadslivet, och även om vi fortfarande är skeptiska till att vi blir kvar här livet ut känns det rätt just nu. Vi har inte ångra oss än så länge! Det enda jag fortfarande själv har svårt för är tunnelbanestressen på morgonen. Jag försöker skjuta över den på frun istället då hon allmänt är bättre på att hantera folkmassor, så tar jag bilen i den mån det går 🙂 

Nu ska vi bara se till att börja utnyttja stadslivet lite mer också, och börja gå på prisvärda restauranger i Stockholm stad och anamma det kulturella livet lite mer. Vi är ju båda lite kulturkoftor i grund och botten, så nu får man ju chans att testa det också. 

Med det sagt, nu är det dags att ta tunnelbanan! Vi hörs!