Resmål

Här är ett gäng resmål jag varmt kan rekommendera att ni besöker när chans ges. 

Rom

Skulle jag peka ut ett land jag är mest förtjust i, Sverige exkluderat, blir det Italien. Både jag och frun är svaga för Italiensk mat – och det finns massor av god Italiensk mat i Rom om man bara ser till att göra sin research (t.om till rätt vettiga priser). 

Förutom maten så är det en extremt vacker stad, och trots att tempot är högt så är det inget som tar ner betyget. 

 

Val Thorens

Om ni gillar att åka skidor kan det vara värt att fundera på Val Thorens. Europas högst belägna skidort, med världens största skidsystem, är du garanterad bland de bästa backarna i världen. Utan att spendera en massa tid i liftarna!

Visst, på högsäsong är där mycket folk, men byn är fortfarande liten och mysig och det finns gott om platser att välja boende på.

Att tänka på:

När vi var där räckte det gott och väl med skidsystemet som låg mot byn. 

Lake Tahoe 

Lake Tahoe ett par timmar norr om San Fransisco är paradisbyn högt upp i bergen som vid rätt tidpunkt på året är extremt lugnt och sansat. Lake Tahoe ligger i två delstater, Nevada och California, så på ena sidan har du mer typiska Las Vegas-liknande hotell (och casinon), och på den andra sidan har du sommaridyll i form av sjön, bergsklimat och vacker natur. 

Vi var här i Juni och då var det väldigt fridfullt. Vi hyrde cyklar, båt och körde fyrhjuling i bergen. 

Ett tips är att inte köra dit/ifrån när det är mörkt, för då missar du den vackra scenografin. Vi gjorde den missen dit, men förstod det först när vi åkte därifrån. 

New York

Som så många andra är jag såld på New York. Det jag gillar med New York är att det tar inte lång tid innan du har en ganska bra känsla för hur innerstan ser ut – t.om på en sådan nivå att du börjar hitta efter ett par dagar. Gatusystemet gör bara saken enklare. 

New York har verkligen allt. Gör vad du vill. Det finns där! Vi blev extra förtjusta i SoHo och Brooklyn.